Sănătate

noiembrie 10, 2016 la 11:33 am

Periuță de dinți electrică Braun Oral-B Vitality 3D White

Periuță de dinți electrică Braun Oral-B Vitality 3D White

Igiena orală corectă are drept efect o gură cu aspect sănătos şi fără mirosuri neplăcute. Menţinerea unei bune igiene orale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru dinţii şi gingiile noastre.

Pentru îndepărtarea resturilor și igienizarea cavității bucale folosim ață dentară, apă de gură, gumă de mestecat, periuțe și pastă de dinți. Cu toate acestea nu scăpăm de vizitele regulate pe care trebuie să le facem la doctorul stomatolog. Acesta ne recomandă ca cel puțin o dată sau de două ori pe an să programăm o vizită de control pentru a preveni complicațiile.

Periuța de dinți este instrumentul care ne ajută cel mai mult pentru îngrijirea dentară. Majoritatea dentiştilor recomandă schimbarea periuţei o data la 3-4 luni. Studiile arată că după 3 luni de folosire, capacitatea periuţei de dinţi de a îndepărta placa bacteriană de pe dinţi şi gingii se reduce faţă de o periuţă de dinţi nouă. Perii se tocesc şi îşi pierd capacitatea de a ajunge in locurile greu accesibile.

Periajul dinților este recomandat după fiecare masă, un proces de rutină greu de urmat datorită stilului de viată în permanentă mișcare. Ar trebui să umblăm la noi cu câte o periuță în buzunar.

Și cum nu stăm 3-4 luni într-o singură periuță de dinți, într-un an strângem o colecție de periuțe cu diferite culori, forme și perii. Te uiți la ele și-ți dai seama că nici una nu periază automat. Știți zilele acelea când stai cu capul aplecat deasupra ghiuvetei, ochii închiși de somn și ai vrea sa te perieze cineva în gură.

Periuță de dinți electrică Braun Oral-B Vitality 3D White

Cu toți banii cheltuiți pe acele periuțe de dinți, de acum inutile, îți poți cumpăra o periuță de dinți electrică de calitate cu minim 120-150 lei și care știe să-și facă treaba mai bine decât tine. Tu nu trebuie decât să apeși pe buton și să plimbi peria pe suprafața dinților.

Așa m-am ales cu un pachet de periuță electrică și rezervere Braun Oral-B Vitality 3D White. Pachetul conține cutia cu setul de bază, suportul de reîncărcare, mânerul cu mecanism electric și capul de periaj, plus încă un set de rezervă cu două capete pentru periaj.

Periuță de dinți electrică Braun Oral-B Vitality 3D White

Alimentatorul are o bază în care se atașează mânerul pentru încărcarea acumulatorului. Transferul de energie electrică de la bază către maner se realizează wireless. Durata de reîncărcare a acumulatorului din mâner se realizează în 15 ore, cam mult pentru un acumulator așa mic, mă așteptam la o reîncărcare de câteva ore. De asemenea lipsește de pe bază și mâner indicatorul luminos pentru înștințare încărcare completă, însă timp de 4-5 zile te poți bucura de un periaj eficient de 2-3 ori pe zi.

Mânerul are un design ergonomic cu striații cauciucate de prindere. Am folosit periuța electrică și în timp ce eram sub duș, mânerul impermeabil permite utilizarea în mediu umed. Prin apăsarea butonului de pornire motorul din mâner generează 7600 oscilații pe minut către capul de periere. Timer-ul prestabilit generează câteva oscilații necontrolate ca și când s-ar fi terminat bateria pentru a te atenționa că cele două minute de periaj recomandat s-au terminat.

Periuță de dinți electrică Braun Oral-B Vitality 3D White

Dacă luăm în calcul numărul mare de oscilații pe minut, ne putem da seama că periuță de dinți electrică Braun Oral-B Vitality 3D White aplică o curățare superioară asupra dinților față de orice periuță clasică. Câți dintre voi ați reușit să aplicați asupra dinților un periaj cu o periuță clasică de 7600 de mișcări într-un minut pe toate suprafețele dinților ?!

După doar două zile de la utilizarea acestei periuțe electrice dinții sunt mai curați ca niciodată, dai cu limba pe ei … aproape că scârțâie.

Suprafața capului de periere oscilant este la jumătatea dimeniunii unei periuțe clasice, asta va crea un mic dezavantaj la început până vei reuși să deprinzi îndemânare, însă vei reuși să cureți zone greu accesibile.

Capete periuță de dinți electrică Braun Oral-B Vitality 3D White

Periuță de dinți electrică Braun Oral-B Vitality 3D White este compatibilă cu o mare varietate de capete de periat. Diferite perii, membrane și suprafețe de periaj create special pentru curățarea arcadelor dentare cu morfologii diferite.

Momentan piața românească de distribuție pentru capete de periuțe Oral-B este la început, se găsesc puține modele, ba chiar trebuie să aștepți aprovizionarea stocului pentru modelul standard.

Prezentare video periuță de dinți electrică Braun Oral-B Vitality 3D White

Save

Save

Save

Save

Save

2 Comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.