Sănătate

februarie 11, 2016 la 10:04 pm

Preîntâmpină răceala și gripa în sezonul rece cu Theraflu Sinus

Theraflu Sinus

Sezonul rece din zona temperată produce două șocuri termice de adaptare a organismului datorită schimbărilor bruște de temperatură care se produc în perioada toamnei odată cu apariția aerului rece și primăvara atunci când datorită soarelui din plină zi ne face să ne îmbrăcăm sumar, renuntăm la cate o bluză, fular ceva care ne acoperă capul.

Schimbările bruște de temperatură favorizează apariția gripei

Nu există ciclu de schimbare a anotimpurilor care să producă schimbări de temperatură uniforme în fiecare an. Perioadele în care trecerea de la un anotimp la altu se face cu diferențe de temperatură mari, să zicem de la 20 grade la 5 grade pe o perioadă de  3-7 zile, dă mari bătăi de cap organismului.

Un organism sensibil prins într-un cu sistemul imunitar slăbit este predispus pentru gripe, răceli, inflamații, crampe musculare, etc.

Orice organism uman are nevoie de o perioadă de acomodare cu noile temperaturi. Răceala nu este o boală, este o perioadă de tranziție a sistemului imunitar de la o temperatură la alta.

Cu siguranță că doctorul va fi bucuros să te anunțe că esți bolnav, să-ți recomande o rețetă lungă de medicamente cu care să te trimită la colegii lor farmaciștii.

Nu v-ați întrebat niciodată de ce atunci când ești răcit și ți se dau medicamente te vindeci la fel de repede și dacă nu ai fi luat medicamente? Făceți o încercare, eu am facut și nu am murit, după cum vă puteți da seama, încă sunt în viață.

Cei mai predispuși la aceste variații de temperatură sunt copiii, bătrânii, femeile, oamenii care nu au o viață activă cu ieșiri în aer liber, activități sportive sau lipsa fructelor și legumelor proaspete din meniul zilnic.

Exista situatii când cele mai rezistente sisteme imunitare cedează la cea mai mică neatenție.

Eu am pățit-o și am învățat din asta. Am să vă descriu o situație de neatenție unde răceala și-a făcut loc în organismul meu.

Răceala se strecoară în organism ca hoțul

Mergeam la sala de fortă din perioada verii, a venit toamna dupa care o iarnă foarte geroasă. Din comoditate, nu puneam multe haine pe mine când plecam la sală. Mă urcam în mașină, ajungeam la sală, coboram din mașină și intram în sală. Același lucru când mă întorceam de la sală.

Spre sală frigul se simțea cât de cât pe corpul meu. La cum eram îmbrăcat nu rezistam să stau afară 15 minute. Când plecam de la sală corpul meu era încălzit, nu simțeam frigul, chiar era o senzație placută cum puteam să stau în frig fără să mă plâng. Urechile și mâinile închețau de frig însă nu și corpul. Asta m-a costat.

Dupa câteva săptămâni am căzut la pat. Brusc! Crampe musculare în tot corpul, dureri de oase, frisoane, amețeli, lipsa poftei de mâncare. Nici un semn de raceală obișnuită, să te doară gâtul, să curgă nasul, să tușești … nimic. A fost o raceală uscată. Deabia după 24 de ore am început să transpir sub plapumă, stateam acolo ca un cocon.

Bacteriile din corpul meu responsabile cu gripa au procedat exact ca un ou pus la clocit. Parcă eram în incubator. Am început să tușesc, să-mi curgă nasul, transpirație. Mi-a revenit pofta de mâncare și am început să beau lichide. Acesta este momentul în care sistemul îmunitar începe să lupte cu virusul.

Vă întrebați de ce atunci când suntem răciți, ne curge nasul, tușim și eliminăm tot felul de mucoase. Acele mucoase sunt bacteriile care au înflorit și sunt respinse de catre organism, în final le eliminăm. Când nu mai avem ce sufla în batistă suntem din nou sănătoși.

Am mai bine de 5 ani de zile de când răceala este istorie pentru organismul meu. Asta și pentru că am un stil de viată sănătos. Miscare în aer liber, sport, consum regulat de fructe și legume, îmbrăcăminte adecvată sezonului rece.

Un singur produs farmaceutic am la îndemână și vi-l recomand cu încredere. În fiecare toamnă cumpăr o cutie de câte 10 plicuri de Theraflu Sinus roz. Nu știu dacă rozul acesta are vreo legatură cu calitatea produsului.

Cutie și plicuri cu Theraflu roz

Cutie și plicuri cu Theraflu roz

Plicul conține paracetamol 650 mg și clorhidrat de fenilefrină 10 mg. Cred că astea sunt ingredientele magice.

Când am cumpărat prima dată de la farmacie am întrebat cât este un plic. Am cerut o cutie. Farmacista panicată, aveți grijă să nu consumați mai mult de doua pe zi, scrie și pe cutie. Vă recomand să citiți cu atenție.

Nu astept să răcesc ca să iau Theraflu. L-am achizitionat pentru a preveni răceala, pus pe raft la vedere. Atunci când temperaturile coboarâ brusc, iar mâinile și picioarele sunt în permanență reci și umede, este primul semn că te încearcă o raceală și că pe seară înainte de culcare te așteaptă un Theraflu fierbinte.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.