Ecologie Tehnologie

aprilie 17, 2017 la 8:50 am

Primul autoturism realizat de Ford din cânepă, de 10 ori mai rezistent decât oțelul

Primul autoturism realizat de Ford din cânepă, de 10 ori mai rezistent decât oțelul

Când ne gândim la autoturisme ne gândim la combustibili, oțel, poluare, taxe, asigurări, drumuri, etc. Deși avem pe drumurile din zilele noastre autoturisme cu un aspect foarte placut și cu destule inovații tehnologice, este greu să ignorăm impactul negativ pe care autoturismele moderne le aduc mediului înconjurător.

Cum ar fi ca autoturismele pe care le avem astăzi, nu ar fi trebuit să arate astfel ?

Dacă ești o persoană care nu ești dispusă să iei lucrurile așa cum ți se dau, și ai capacitatea de a verifica informații alternative, vei ști că adevărul este altul, și că datorită tehnologiilor existente autoturismele din zilele noastre pot fi fabricate mult mai sigure, mai inteligente și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Henry Ford și-a dedicat mai bine de un deceniu pentru a construi modelul auto Model-T, care nu numai că era construit din cânepă, dar avea și un motor construit astfel încât să funcționeze cu benzină realizată tot din cânepă.

Autoturismul era realizat din panouri de plastic realizate din cânepă ale carui impact erau de 10 ori mai puternice decât cele din oțel.

Henry Ford, unul dintre cei mai mari producători de autovechicule, a încercat de la începuturile industriei să dea lumii un vehicul care să ofere condiții de siguranță, confort și nepoluant.

Îndustrializare rapidă și poluantă în detrimenul mediului înconjurător

Cum am reușit noi, de la o descoperire atât de evidentă, să ajungem să folosim combustibili fosili și alte materiale poluante ?

Uitându-ne la cânepă, respectă toate standardele de mediu care sunt cerute de către autorități, însă restul de materialele folosite continuă să polueze mediul inconjurător chiar și prin procesul lor de reciclare.

În America, aceste tehnologii ecologice au fost eliminate și datorită faptului că în anul 1937 cânepa a fost interzisă datorită pericolului pe care îl avea asupra altor industrii de top care existau la vremea aceea.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.