Civism Dezvoltare

mai 23, 2016 la 9:22 pm

Primul pasaj rutier suspendat realizat tocmai în Comuna Păulești, Prahova

Primul pasaj rutier suspendat realizat tocmai în Comuna Păulești, Prahova

Premieră pentru România și nu prea, primul pasaj rutier suspendat cu sens giratoriu a fost inaugurat tocmai la ieșirea din Comuna Păulești, Prahova, către centura de nord a Ploieștiului.

Cu siguranță acest nod giratoriu ar fi fost mult mai potrivit în alte intersecții de drumuri unde circulația trebuie dirijată corespunzător.

Asta nu este o știre nouă, am aflat noi târziu, am trecut prin zonă și am dat de isprava municipalității și a celor de la CNADNR.

Am aflat că la inaugurare au fost prezenți peste 400 de primari. Dar cum să inaugurezi ceva ce nu este gata, se grăbeau pentru tăierea panglicii și pentru aplauze.

Probabil că pentru realizarea acestui sens giratoriu nu au participat 400 de muncitori, de unde or fi adus 400 de primari ?

Fluidizarea traficului a fost motivul invocat de autorități pentru construirea acestui pasaj rutier. Serios ? Tocmai ce am trecut prin acel nod rutier ce unește două drumuri cu câte o bandă pe sens. Vei veni de pe o stradă îngustă, vei intra într-un sens giratoriu mare și vei ieși din nou pe o stradă îngustă. Asta nu înseamnă fluidizare, asta înseamnă că vechea intersecție era foarte prost semnalizată.

Regulile de circulație dau prioritate autoturismului care iese din rond, astfel, în această nouă intersecție aș putea să mă învârt în sensul giratoriu până rămân fără benzină ca în filmele cu Louis de Funès.

În 2016 ne lăudăm cu un nod rutier care nu este gata. În 1992 olandezii au realizat intersecția Knooppunt Kleinpolderplein din Rotterdam, Olanda.

Intersecție rutieră în Olanda

Intersecție rutieră în Olanda

Olandezii au realizat această uimitoare intersecție acum 24 de ani, fără bani de la Uniunea Europeană și fără 400 de primari invitați la ceremonia festivă. După ce că avem un decalaj de 24 ani în civilizație față de vest, nici măcar nu ne putem compara cu ce construim acum.

În cele din urmă, merită să admirăm și să ne acceptăm condiția de țară săracă cu duhul.

Videoclip pasaj rutier Comuna Păulești, Prahova

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.