Conștiință

ianuarie 21, 2018 la 3:27 am

Profețiile false ale secolului 21

Profețiile false ale secolului 21

Cert este că oamenilor le place să fie mințiți. Le place să fie mințiti frumos. Nu le place adevărul, pentru că adevărul poate să și doară.

Mai rău decât răul este chiar adevărul. Câteodată ți-e și frică să spui adevărul pentru consecințele care vor urma. Și astfel participăm cu toții la minciuni colective apropiate de adevărul agreat la unison.

Suntem mințiți despre trecutul nostru, prezentul este de necrezut, așa că ne așteptăm ca viitorul să fie un adevărat mincinos. Nu este o închipuire, o spun “profețiile” neadeverite încă de la începuturile omenirii.

Pe vremea când omul jumătate maimuță mâzgâlea pereții peșterilor și invoca divinitatea prin ritualuri spirituale era mai aproape de realitatea lui existențială.

Azi, ne ghidăm orbește dupa precognițiile aberante ale ereticilor care se proclamă mesageri ai divinității sau te miri ce alte entități spirituale.

Oricât de mult am refuza să credem, cu toții așteaptăm previziuni de rău, în nici un caz ceva de bine. Profețiile zilelor noastre sunt aducătoare de dramatism involuntar.

Cele mai ieftine previziuni sunt cele ale zodiacului. Nu știu cum se face că “singurele” interesate de zodiac sunt femeile. Fac eu pe vraciul acum și presimt că tineretul feminin care se agață de zodiac pentru viitorul fericirii lor, la bătrânețe or să fie acele babe care stau des pe la biserici și mănăstiri.

N-ai să stai la masă într-un bar cu prietenii să vorbești de zodii. Previziuni, compatibilități, ascentenți și alte inepții irelevante. Mi se pare mai simplu și înteligent să nu aștepți să se alinieze astrele să-ți placă de o tipă, sau să dea gol pe final de meci echipa ta favorită că a intrat Mercur în retrograd.

Lumea noastră și cea dincolo de ea nu se învârte precum credem noi

Am început secolul XXI cu o primă eroare a profețiilor. Nu-i așa că în anul 2000 lumea trebuia să se sfârșească! Pentru cei care nu au prins anul 2000, lumea s-a sfârșit. Dar noi de ce încă mai existăm !?

Acum la modă sunt profețiile cu Arsenie Boca și Baba Vanga. De parcă ar fi bancuri cu Bulă. După o căutare pe Google, listate apar toate profețiile expirate ale celor doi autori de mai sus. Recunosc, mi-a fost frică să nu găsesc în lista de căutări și anunțuri sponsorizate cu viitoarele profeții.

Profeții adevărate
Cel mai mult îmi plac catrenele amicului meu, Nostradamus. Toți caută să le descifreze, să le dea un sens. După ce se întâmplă ceva profetic, imediat descoperă și catrenul care se potrivește cu întâmplarea.

Mănăstire-ntr-un picior, ghici ciupercă, ce e ?

Viitor avem, pentru că așa se definește timpul. Și poate ne este scris unul, dar ce rost are să te uiți la un film când cineva de lângă tine îți spune ce va urma.

Vine Nostradamus acasă și își ia câinele la bătaie: – De ce te-ai căcat aici peste 5 minute ?

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.