Gadget Tehnologie

iulie 12, 2016 la 7:05 am

Range extender wireless TP-Link Universal Wi-Fi 300 Mbps TL-WA850RE

Range extender wireless TP-Link Universal Wi-Fi 300 Mbps TL-WA850RE

Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu termenul, range extender-ul este un echipament de rețea cu dimensiuni reduse, ce permite preluarea semnalului wireless de la un router wireless sau punct de acces wireless și-l amplifică mai departe pentru extinderea ariei de acoperire.

Range extender-ul wireless TP-Link Universal Wi-Fi 300 Mbps TL-WA850RE mi-a atras atenția în mod deosebit pentru dimensiunea miniaturală și designul său compact care permite conectarea la priză fără cablu suplimentar de alimentare.

Datorită acestor dimensiuni reduse TL-WA850RE poate fi ușor de montat la orice priză de perete, prelungitor, sau în cele mai greu accesibile zone ale unui imobil.

Acest range extender m-a ajutat să rezolv problema semnalului wireless în 3 cazuri diferite:

  • poziționarea router-ului wireless la intrarea în apartament, nu permitea acoperirea uniformă a semnalului wireless, astfel pentru camerele cu semnal foarte slab a fost conectat la priză și configurat.
  • într-un mic depozit unde nu se dorea conectarea la rețea prin fir a unui DVR, datorită portului RJ45 amplasat pe partea inferioară a range extender-ului s-a realizat o configurare ethernet bridge; range extender-ul a preluat semnal wireless de la router, iar prin portul de rețea s-a conectat un fir de la DVR la range extender pentru conectare la internet.
  • extinderea semnalului wireless pentru o cameră alăturată fără ușă de acces direct; range extender-ul a fost conectat la priza unui prelungitor electric întins de-a lungul pervazului de podea până la marginea peretelui alăturat camerei pentru acces la internet.

TP-Link Universal Wi-Fi 300 Mbps TL-WA850RE

Range extender-ul TP-Link Universal Wi-Fi 300 Mbps TL-WA850RE vine echipat cu două antene interne ce emit în 2.4 GHz, un port de rețea RJ45 de 10/100 Mbps, buton RE personalizat, buton reset și standarde wireless 802.11 b/g/n cu rata de transfer de până la 300Mbps în mod dinamic.

TL-WA850RE funcționează cu orice router wireless, fără ajutorul altor fire sau cabluri, utilizatorii aflați în raza de acoperire a rețelei wireless, pot extinde această rețea doar prin apăsarea butonului WPS aflat pe router, urmat de butonul RE de culoare albastră aflat pe TL-WA850RE, sau invers.

Interfață ethernet și buton de reset

Interfață ethernet și buton de reset

Singurul port ethernet al dispozitivului TL-WA850RE permite range extender-ului să funcționeze ca un ethernet bridge pentru a conecta dispozitive cu fir cum ar fi calculatoare, imprimante, playere Blu-ray, console de jocuri, DVR-uri și televizoare cu internet.

Indicatorul inteligent de culoare albastră cu LED-uri

Indicatorul inteligent de culoare albastră cu LED-uri

Indicatorul inteligent de culoare albastră poziționat pe fața dispozițivului oferă informații rapide despre starea hardware și software. 5 din cele 9 led-uri poziționate circular sunt folosite pentru a afla puterea semnalului wireless pe care îl primește de la router-ul cu care comunică, ajutând la poziționarea range extender-ului la o distanță optimă față de sursă.

Interfață administrare Range extender wireless TP-Link TL-WA850RE

Interfață administrare Range extender wireless TP-Link TL-WA850RE

Interfața de administrare a range extender-ului este simplă și poate fi configurat rapid datorită portului de rețea RJ45. Memorează rețelele wireless la care a fost conectat, nefiind nevoie să fie resetat atunci cand este înlocuit routerul la care este conectat.

Dacă ați cumpărat acest echipament și nu reușiți să-l puneți în funcțiune, TP-Link vă oferă suport tehnic gratuit telefonic la (+4) 031-1011290 în limba Română și Engleză și online la tp-link.ro/support

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.