Tehnologie

iulie 19, 2019 la 4:40 pm

Remote desktop cu TeamViewer

Remote desktop cu TeamViewer

Remote desktop este termenul folosit pentru aplicațiile software ce permit utilizatorului să controleze de la distanță un alt calculator. Aplicațiile „remote desktop” permit control total al calculatorului accesat oferind suplimentar și funcționalități de transfer de fișiere, online meeting, presentation, chat și multe altele.

Nu există aplicații software pentru remote control care să fie gratuite în totalitate și să ofere servicii premium. Multe dintre aceste aplicații vin cu versiuni gratuite pentru a atrage potențiali clienți, de aceea versiunile gratuite au un grad limitat de funcționalități și sunt adresate în mare parte utilizatorilor ocazionali.

Tehnologia remote desktop a devenit o practică uzuală pentru asistență tehnică de la distanță oferind clienților un interval de timp rapid în rezolvarea problemelor tehnice. Cu ajutorul acestor aplicații se elimină timpul pierdut cu deplasarea la sediul clientului.

Cele mai utilizate aplicații remote ce oferă serviciu gratuit pentru utilizare non-comercială sunt TeamViewer, LogMeIn, Ammyy, ShowMyPC. Tot mai multe aplicații de remote, nou apărute, încep să ofere o alternativă la TeamViewer oferind gratuit propriul lor serviciu de remote.

TeamViewer este cea mai avansată aplicație pentru suport remote, online meeting și online presentation. Este foarte ușor de folosit, descarci aplicația TeamViewer, instalezi, pornești programul și totul este gata de utilizare în mai puțin de un minut. TeamViewer poate fi folosit pe sisteme de operare Windows, Mac, Linux și terminale mobile.

Pentru realizarea conexiunii remote aplicația TeamViewer trebuie instalată obligatoriu pe ambele calculatoare și bineînțeles să existe conexiune la internet la ambele calculatoare.

Dacă internetul nu-ți funcționează, cu siguranță că nici aplicația remote.

Interfața de control a programului poate fi folosită simultan ca server sau ca client. Fiecare calculator primește automat un ID de identificare și o parolă. Serverul se autentifică la stație prin adăugarea ID-ului de partener și a parolei pentru acces privat.

Interfata remote TeamViewer

În imaginea de mai sus se pot vedea cele două zone ce oferă informațiile necesare realizării unei conexiuni remote. “Allow Remote Control“ ce afișează ID-ul și parola generate automat pentru calculatorul unde s-a realizat instalarea aplicației, și “Control Remote Computer“ unde se introduce ID-ul partenerului de remote și parola pentru inițializare conexiune.

Prezentare video TeamViewer

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.