Media Social

ianuarie 20, 2019 la 10:02 pm

România în Cartea Recordurilor, top recorduri românești în Guinness World Records

România în Cartea Recordurilor, top recorduri românești în Guinness World Records

Cartea Recordurilor are o istorie de peste 50 de ani. Ideea de a publica o carte despre recordurile mondiale aparțin unui irlandez, Hugh Beaver.

Prima ediție a cărții a fost publicată în 1951. România a intrat în Cartea Recordurilor pentru prima dată în 1986, iar astăzi are peste 50 de recorduri recunoscute.

Nu toate dintre aceste recorduri sunt incluse în Cartea Recordurilor. Majoritatea dintre aceste recorduri sunt aprobate doar de World Record Academy.

Iată cîteva dintre recordurile românești aprobate de Guinness World Records:

Iolanda Balaș a ajuns în Cartea Recordurilor după ce a câștigat 142 de victorii la rând pe perioada a 10 ani consecutivi.

Mihaela Melinte a ajuns în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă aruncare a ciocanului.

Lia Manoliu a ajuns în Cartea Recordurilor pentru longevitate în numărul de participări la Jocurile Olimpice.

Ghiță Mureșan a ajuns în Cartea Recordurilor pentru cel mai înalt jucător din NBA.

Helmuth Duckadam a ajuns în Cartea Recordurilor după ce a reușit să apere 4 lovituri consecutive de la 11 metri în finala Ligii Campionilor Europeni din anul 1986.

Constantina Diță a ajuns în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai în vârstă campioană olimpică de maraton din istorie. La Jocurile Olimpice de vară a caștigat competiția de maraton la vârsta de 38 de ani.

Antrenorul Constantinei Diță, Valeriu Tomescu, avea 32 de ani și deținea recordul pentru cel mai tânăr antrenor al unei campioane olimpice de maraton.

Nadia Comăneci a ajuns în Cartea Recordurilor pentru că a primit cele mai multe note de 10 la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice din Montreal. A reușit să primească din partea juriului 7 note de 10 în anul 1976. La acea dată Nadia avea doar 14 ani.

Poezia Luceafarul, scrisă de Mihai Eminescu este cunoscută ca fiind cea mai lungă poezie de dragoste din lume.

În orașul Slatina, 13.828 de oameni au realizat cel mai mare dans de grup numit horă.

Cea mai lungă scrisoare trimisă vreodată lui Moș Craciun a fost scrisă de studenții din orașul Brașov în Decembrie 2008 pe o rola de hârtie lungă de 413 metri.

Micuța protagonistă, Cleopatra Stratan a ajuns în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai tânără cântăreață ce a înregistrat un album muzical pe care l-a și susținut în concert. Avea doar 3 ani când a cântat pentru primul ei concert ce a durat 2 ore.

Cea mai mare îmbrâțișare din lume a avut loc în 2009 la Alba Iulia unde 9.758 de oameni împreună cu președintele țării, Traian Băsescu, au realizat acest moment.

Recordul pentru cei mai mulți oameni sincronizați pentru un dans a fost stabilit în 2007 în orașul Târgoviște. 2.600 persoane au participat și au dansat colectiv timp de 6 minute.

În 2007 antrenorul echipei naționale de gimnastică, Octavian Belu a fost declarat cel mai de succes antrenor din lume.

Palatul Parlamentului din București deține trei recorduri. Cea mai mare, cea mai scumpă și cea mai grea clădire administrativă din lume. Proiectată de Anca Petrescu, clădirea are 330.000 metri pătrați și este evaluată la 4 miliarde de dolari.

Cea mai lungă pictură din lume a fost realizată în 2008 de un grup de tineri studenți de la liceul de arte Nicolae Tonitza din București. Pictura avea 3.6 km și a fost realizată de 800 studenți.

Guvernatorul Bancii Naționale, Mugur Isărescu, deține recordul de longevitate în această funcție.

Cea mai în vârstă mamă din lume este Adriana Iliescu. La 67 de ani a dat naștere unei fetițe, Eliza Iliescu.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.