Sănătate Tehnologie

septembrie 11, 2017 la 3:27 pm

Seleniu și silica, minerale esențiale vieții utilizate și în industria tehnologică

Seleniu și silica, minerale esențiale vieții utilizate și în industria tehnologică

Seleniul și silica sunt minerale care se găsesc în mod natural în sol și sunt absorbite de toate ființele vii, inclusiv de oameni, prin dietă.

Corpul nostru primește seleniu și silica din plante sau carnea pe care o consumăm. Concentrația acestor minerale variază în produsele alimentare deoarece cantitățile prezente în sol variază în diferite părți ale lumii. Cu toate acestea, unele alimente conțin cantități mari de seleniu și silica.

Surse de seleniu și beneficii

Seleniul este un micronutrient esențial pentru menținerea sănătății. Se găsește natural în apă, cereale, semințe de floarea soarelui, crustacee, nuci braziliene, ton, ficat, drojdie și usturoi.

Seleniul este un puternic antioxidant ce permite corpului să lupte împotriva toxinelor, agenților patogeni și diferitelor boli. Ajută la întărirea sistemului imunitar, permițând celulelor albe din sânge să lupte împotriva bolilor. De asemenea, facilitează funcționarea corespunzătoare a hormonilor tiroidieni.

Deficiența de seleniu duce la un risc crescut de ateroscleroză, întărirea și îngustarea arterelor, nivel ridicat de colesterol și atac de cord.

Persoanele cu artrite reumatoide pot ameliora inflamațiile articulare consumând aliemnte bogate în seleniu. Previne cataracta oculară și ameliorează astmul respirator.

Surse de silica și beneficii

Numit și dioxid de siliciu, silica este un mineral important pentru sănătate necesar organismului în cantități mici, urme. Silica se găsește în mod natural în apă, banane, legume verzi, cereale și o plantă numită “coada calului” .

S-a constatat că cantitatea zilnică recomandată pentru adulți este de maxim 30 mg pe zi. Cantitate ce se găsește suficient în orice tip de regim alimentar.

Silica este un mineral care împreună cu calciul participă la rezistența și structura oaselor și cartilajelor. Acest mineal se găsește adesea în suplimente nutritive deoarece ajută la creșterea părului, pielii, unghiilor, dinților și menținerea vaselor de sânge sânătoase.

Aceste două minerale sunt o materie primă pentru fabriarea articolelor din sticlă, hârtie, vopsele, alimente, medicamente și a calculatoarelor. Se pare că avem ceva în comun cu industria chip-urilor. Pentru a funcționa folosim aceleași minerale, seleniu și silica, dar în cantități diferite.

Chiar dacă majoritatea oamenilor nu văd nici o legătură de asociere între noi și tehnologia digitală, timpul va evidenția simbioza dintre om și mașină/calculator.

Tehnologia nu este altceva decât o extensie a conștiintei noastre, bazată pe principii logice puse în practică în diferite industrii pentru a ne face nouă viața mai ușoară în viitor.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.