Auto-moto Extrem

mai 3, 2016 la 11:41 pm

SHERP ATV, vehicul amfibie realizat după prototipul rusului Aleksey Garagashyan

SHERP ATV, vehicul amfibie realizat după prototipul rusului Aleksey Garagashyan

Oamenii inventează tot felul de lucruri trăznite pentru a-și omorî timpul, mai ales atunci când vreamea de afară nu le permite să aibă alte activități.

Rusia este țara în care temperaturile negative sunt la ele acasă. Ai nevoie de un vehicul care să te scoată din orice încurcătură, să fie capabil să ruleze pe teren accidentat, pe zăpadă, pe nisip, chiar și pe apă.

Sherp este mai mult decât un ATV, este un vehicul utilitar realizat de inginerul rus Aleksey Garagashyan. După 3 ani de teste cu modelul prototip, au reușit să lanseze în 2015 și varianta comercială care se bucură de succes. Prețul de achiziție se ridică undeva la 50.000 $ în baza unei comenzi ferme deoarece vehicolul se realizează pe comandă datorită particularităților tehnice.

Chiar dacă aspectul exterior nu este foarte atrăgător, și arată mai degrabă ca o buburuză mecanizată, Sherp ATV vă ajută să ajungeți în locuri în care cu autovehiculele convenționale, chiar și cu cele mai optimizate mașini de teren, nu veți reuși.

Datele tehnice nu sunt spectaculoase la capitolul motorizare, Sherp este dotat cu un motor diesel Kubota V1505-t de 1.5 litri ce dezvoltă 44 HP și o viteză maximă de 45 km/h pe uscat și 6 km/h pe apă.

Ce face acest vehicul să fie atât de special ! … anvelopele sunt patentate și realizate pentru a permite vehiculului flotabilitate în apă și în același timp să poată rula pe orice tip de teren și în orice condiții meteorologice.

Dimensiunile anvelopelor de 1600 х 600 х 25 cm, permit depășirea cu ușurință a obstacolelor cu înălțimea de 70 cm indiferent dacă este vorba de maluri înghețate, roci sau copaci căzuți.

SHERP-ATV-vehicul-amfibie-realizat-dupa-prototipul-rusului-Aleksey-Garagashyan_i

Sherp a fost testat în cele mai dificile zone geografice precum taigaua siberiană, zonele muntoase din peninsula Kola, mlaștinile din regiunea Yugra și lacuri înghețate.

Departamentul pentru Situații de Urgență al României, ar putea să investească într-o flotă de ATV-uri Sherp pentru cazuri de urgență acolo unde numai astfel de vehicule pot ajunge.

Iarna ne plângem că nu avem cum să ajungem la oamenii care au rămas înzăpeziți și fără provizii, nu este problemă, rezolvăm cu Sherp, se deplasează cu ușurintă prin nămeți și are capacitatea de transport de până la o tonă.

Inundații? tot cu Sherp rezolvăm. La fel și în zonele montane, salvamontiștii ar fi bucuroși să aibă în dotare un asemenea vehicul pentru a putea oferi ajutor în zonele greu accesibile.

Videoclip vehicul amfibie SHERP ATV

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.