Gadget Sport

noiembrie 22, 2020 la 4:48 pm

Smartwatch Huawei Watch GT 2 (46 mm) cu funcții sport

Am plăcerea să vă prezint ceasul deștept Huawei Watch GT 2 cu “catran” de 46 mm.

N-am să încerc să dovedesc că acest ceas este cel mai bun ceas din lume, chiar nu este. Avem atâtea modele de ceasuri inteligente din care să ne alegem încât nu cred că există cel mai bun și cel mai perfect ceas pentru toată lumea. Nici măcar nu cred că s-a gândit cineva ca ar putea să producă un ceas care se mulțumească pe toți.

Huawei Watch GT 2 este un ceas sport cu preț accesibil pentru toate buzunarele, este relativ subțire (mai subțire decât Apple Watch), are funcții uzuale, aplicația proprietar se mișcă rapid, este rezistent, are senzor de ritm cardiac, GPS, potrivit pentru activități fizice și o baterie care ține foarte mult. Despre aceste lucruri o să vorbim în rândurile ce urmează.

Specificații Huawei Watch GT 2

 • dimensiuni cadran 46 mm – 45.9 x 45.9 x 10.7 mm
 • corp ceas din metal și plastic
 • două butoane fizice pe lateral
 • greutate de 41 grame fără curea
 • curea detașabilă cu telescoape
 • ecran AMOLED de 1.39 inch și rezoluție de 454 x 454 px
 • senzor optic pentru ritm cardiac
 • GPS și GLONASS
 • bluetooth 5.1 la care se pot conecta căști sau alți senzori
 • rezistent la apă 5 ATM
 • difuzor audio și microfon
 • senzori: accelerometru, giroscop, geomagnetic, presiunea aerului, senzor de lumină
 • stație de încărcare magnetică
 • memorie internă de stocare 4 GB din care 2.2 GB utilizabili pentru mp3

Înainte de Huawei Watch GT 2 am avut un ceas cu ecran reflectiv, ce permitea vizualizarea informațiilor chiar și în lumina puternică a zilei. Fiind un ceas cu ecran AMOLED, mă așteptam de la Watch GT 2 să am ceva probleme în lumina zilei, așa cum se întâmplă și la telefoanele mobile.

Contrar așteptărilor, intensitatea luminoasă a ecranului este foarte bună, culori vii și un răspuns al ecranului tactil parcă prea rapid. Îți dai seama cât de bun este ecranul ceasului în momentul în care te joci un pic cu fațetele de ecran. Treci de la un ceas clasic la unul digital fără ca cineva să știe că de fapt porți la mână un ceas inteligent.

Monitorizare în timp real a ritmului cardiac

Huawei zice că folosește pentru acest ceas tehnologia TruSeen cu masurători mai exacte în timp real al pulsului. Au dreptate, îți monitorizează pulsul chiar și pe timpul nopții pentru ați oferi rapoarte despre calitatea somnului.

Ce nu știu ei este că eu nu port ceasul tot timpul la mână, fiind un ceas sport îl folosesc mai mult atunci când desfășor activitați fizice sau când plec în vacanțe și am nevoie de GPS pentru diferite activități.

Senzorul optic de pe Huawei Watch GT 2 este mai bun decât multe ceasuri sport de top care se laudă cu performanțe superioare, cum ar fi Garmin sau Suunto. De exemplu, unele modele de ceasuri sport, chiar dacă au senzor optic, pentru activități de înot nu oferă informații despre ritm cardiac, senzorul fiind inactiv în apă.

Huawei Watch GT 2 are pe spate doi senzori și două LED-uri cu lumină verde și portocalie pentru acuratețe sporită. Nu este la fel de precis ca EKG-ul de la cardiolog, este doar un sensor optic care mai dă și rateuri în anumite condiții climatice sau purtare necorespunzătoare a brățării.

Brățara este siliconică, ușor de dat jos și de înlocuit cu brățări clasice sau cât mai moderne și atragătoare. Când am zis că ceasul este subțire, a fost o comparație cu alte ceasuri. Aș fi vrut să fie și mai subțire pentru că atunci când purtăm haine cu mânecă lungă nici un ceas nu pare a fi confortabil mai ales atunci când ai unul cu senzor pentru ritm cardiac.

Baterie cu durată lungă de funcționare

Chiar dacă nu port ceasul non-stop, am observat că bateria ține destul de mult în comparație cu alte ceasuri. Huawei Watch GT 2 ajunge la o autonomie a bateriei de până la 15 zile, iar cu GPS-ul pornit până la 30 de ore.

O utilizare moderată a ceasului duce autonomia bateriei la o medie de 10 zile, iar pentru o utilizare care să consume multe resurse, autonomia bateriei nu coboară sub 4-5 zile. Unde mai pui că alimentatorul pe USB poate fi conectat la orice baterie externă, mașină sau laptop pentru încărcare în mai puțin de 2 ore.

Cablul de alimentare are USB 2.0 la un capăt și USB Type-C la celălalt capăt. Baza de încărcare este magnetică ușurând cuplarea pentru încărcare. Cu toate acestea, nu am înțeles de ce producătorul a gândit ceasul de culare neagră iar baza și cablul de încărcare de culoare albă !?

Pe lângă funcțiile de ceas pe care orice ceas trebuie să le includă, pe Watch GT 2 mai găsim și funcțiile de “find my phone”, notificări (SMS, E-mail, Chat), SpO2, exerciții de respirație, compas, barometru, flashlight și vremea.

Ceas cu peste 100 de funcții sport

Regăsim în meniul ceasului o listă cu peste 100 de activități cu profil sportiv și nu numai. De la mers, alergare, fitness, ciclism, inot, maraton și până la activități de dans, yoga, călărie, etc.

Huawei Watch GT 2 este un însoțitor profesionist de sport la încheietura mâinii care oferă un sistem precis de localizare și cartografiere prin GPS, monitorizând în timp real activitățile cu rapoarte și statistici detaliate pe intervale de timp, distanță, altitudine, ritm cardiac, etc.

Aplicația Huawei Health

Cu ajutorul aplicației Huawei Health ne putem conecta ceasul la telefon pentru diferite servicii, setări, configurări sau actualizări de software.

Aplicația Huawei Health nu va funcționa normal dacă nu instalăm și aplicația Huawei Mobile Services.

Datorită funcției apelare prin Bluetooth poți vedea cine te sună fără să scoți telefonul din buzunar. Ba chiar vei putea răspunde direct de pe ecranul ceasului. Având difuzoare și microfon, putem dialoga de pe Watch GT 2 direct de la încheietura mâinii. Această funcție o găsesc utilă atunci când nu am telefonul la îndemână, sau pur și simplu îmi este mult mai confortabil așa.

Videoclip Huawei Watch GT 2

După citirea acestui articol, toate ideile tale pot fi exprimate liber în secțiunea de comentarii de mai jos. Suntem curioși să aflăm părerea cititorilor și să creăm o comunitate constructivă.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.