Dezvoltare Tehnologie

decembrie 9, 2016 la 11:05 pm

Spațiul, ultima frontieră! Acestea sunt orbitele stației spațiale ISS

Spațiul, ultima frontieră! Acestea sunt orbitele stației spațiale ISS

Există o singură națiune pe acest glob care aleargă după o supremație globală, nu este greu de ghicit despre ce țară este vorba … Statele Unite ale Americii.

Vorbim de o țară care cu bune sau cu rele își are poziția ei dominantă în istoria omenirii și nimeni nu-i poate lua locul, așa cum și cea mai mică și neînsemnată țară de pe acest glob își are locul ei în evoluția societății globale.

După Al Doilea Război Mondial goana națiunilor după supremație globală s-a rezumat doar la cele două state, URSS și USA. Acele state care au reușit să împartă lumea în două, occidentul cu ideologia vestică a liberalismului necontrolat și estul cu doctrina și ideologia comunistă.

Între timp lucrurile s-au mai schimbat, însă această dominanță impulsivă a americanilor reușește în continuare să manipuleze în defavoarea noastră.

Americanii sunte loviți exact acolo unde-i doare cel mai tare, în tehnologie. Și cine nu ar spune că USA este cea mai tehnologizată țară, chiar așa este, americanii știu să vândă tehnologie “ieftină”, gândită și concepută în urmă cu 20-30 de ani și vândută azi la prețuri mari.

Americanii pretind că au ajuns pe lună în 1969. Dacă aș fi trăit acele vremuri, probabil că aș fi crezut și eu la fel ca toți ceilalți, dar cum trăiesc alte vremuri, mai mult cred în desene animate decât în această minciună.

Au înscenat această minciună pentru a ascunde inferioritatea națiunii americane față de mințile luminate care dezvoltau tehnologie în vest. Vroiau să arate cât de avansați sunt ei, și astfel reușesc să cucerească spațiul cosmic. Una dintre cele mai comice dovezi se regăsește în imaginea de mai jos, veți vedea că întunericul din spate nu are stele, în spațiul cosmic stelele sunt mult mai clare și luminoase pentru că luna nu are atmosferă.

Omul pe lună

Și ce înseamnă tehnologie dacă nu acea creație umană care ne face viața mai lungă, mai ușoară și ne ajută să călătorim mai rapid pe pământ, în spațiu și de ce nu poate în viitor vom putea călătorii în timp. Cum sună, doar în viitor vom putea călători în timp.

Acea națiune care deține cele mai multe dintre aceste tehnologii se numește că este cea mai avansată țară. Este cât se poate de evident că populismul american nu reușeste să țină pasul cu nivelul avansat al rușilor în cel mai avansat domeniu de când existăm pe Terra, industria spațială.

Ne desprindem ușor de pământ, privim cerul până în momentul în care depășim atmosfera și intrăm într-un imens vid întunecat, rece și fără coordonate sus-jos, stânga-dreapta. Plutim aici și observăm imensul infinit alături de casa noastră, planeta Pământ. Ancorată în nimic stația spațială International Space Station (ISS) dă semne de civilizație.

ISS este o stație spațială modulară care orbitează în jurul pământului cu rol științific de observație și laborator pentru cercetătorii care o locuiesc. Cinci agenții spațiale contribuie în acest moment la acest proiect, Roscosmos, NASA, JAXA, ESA, și CSA.

International Space Station (ISS)

Ați crede că această stație spațială este proiectul agenției americane NASA, însă nu este așa. Primul modul al acestei stații spațiale a fost lansat pe orbită în 1998 de către ruși, urmat de alte câteva module rusești la care s-au cuplat ulterior și module americane, europene, japoneze și canadiene.

Pentru intervenții tehnice asupra modulelor spațiale, cosmonauții folosesc costume spațiale rusești și americane. Difefenta dintre cele doua costume este că rușii folosesc un costum conceput în anul 1977, cu mici modificări de-a lungul timpului, costuri reduse de fabricație și întreținere și cu un timp de echipare de 5 minute; americanii folosesc un costum cosmic cu prețuri mari de producție și întreținere, și un timp de echipare de câteva ore.

Videoclip viața pe stația spațială ISS

Save

Save

Save

Un comentariu

  1. Pingback: Raiul, iadul, zeii și dumnezeii lor - Blogoteca.eu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.