Auto-moto Dezvoltare Turism

august 2, 2016 la 6:33 pm

Speed Taxi pentru transport public prin București

Speed Taxi pentru transport public prin București

Nu-mi mai aduc aminte de ultima oară când am pus mâna pe telefon pentru a comanda un taxi. Nu este o situație generală, dar tot mai mulți utilizează aplicațiile online pentru a comanda un taxi.

Așa se face că testezi tot felul de aplicații pe telefonul mobil pentru a nimeri pe cea mai bună, ți se recomandă aplicația “cutare” pentru că-i mai bună decât aplicația “cutare”, și tot așa. Oamenii au intenții bune, problema pare a fi undeva la mijloc.

Ultima aplicație pe care am folosit-o a fost Star Taxi, o aplicație intuitivă și utilă, însă erau intervale orare în timpul zilei sau seara unde taximetriști, parcă erau poziționați în triunghiul Bermudelor.

Aflat în spatele clădirii Casa Presei Libere, în plină zi, pornesc aplicația Star Taxi să comand o mașină, nici o mișcare timp de 20 de minute. Orice transport în comun ar fi venit în 20 de minute.

Las aplicația pornită în speranța că voi găsi o mașină liberă, și pornesc pe jos spre rondul giratoriu de la Piața Presei unde în permanență staționează zeci de taximetre. Pe aplicație nu-mi apare nici un taximetrist care să-mi preia comanda, ajung în dreptul lor, din atâtea companii de taximetrie nici o mașină nu aplica pentru cererea mea, eram exact lângă ei.

Bun, poate toate mașinile astea nu folosesc aceeași aplicație de taximetrie ca și mine. Aleg o mașină, întreb dacă este liber și pornesc la drum. În mașină tot bordul era gol, doar aparatul de marcat, și stația.

Îl întreb pe șofer: “dar dumneata nu folosești aplicație online pentru a prelua comenzi, nu este mai ușor și rapid decât să vorbești prin stația aia? … caut taxi prin aplicație de 30 de minute dar nu găsesc mașini disponibile, iar aici în rond este plin de mașini libere”. Șoferul: “păi, avem și noi aplicație online, dar separat, nu găsiți mașinile noastre pe alte aplicații, suntem cei mai buni”.

În timp ce vorbeam cu șoferul înstalez aplicația Speed Taxi, pe lângă alte 3-4 aplicații de taximetrie deja înstalate. După 3 săptămâni am șters toate celelalte aplicații și am rămas cu Speed Taxi.

Interfață selectare tarife servicii

Interfață selectare tarife servicii

Nu vreau să-i laud, că poate n-o fi așa cum mi se întamplă mie, dar ce pot face dacă se întâmplă cum trebuie. De fiecare dată când am avut nevoie de un taxi și am apelat la aplicația Speed Taxi, am reușit să am mașină în maxim 5-8 minute. Durata maximă a aplicației de a verifica zona pentru mașini libere este de 1 minut, după 2-3 încercări ai mașină.

Aplicația pornește într-o fereastră cu două servicii, de buget, pentru toată lumea și varianta Premium. Am mers o singură dată cu serviciul Premium, m-am simțit ca “El Presidente”. Mașină Mercedes, aer condiționat, antifonare, muzică în surdină și de bun gust, șoferul a condus exemplar, și cel mai tare, nu am dat bacșiș, pentru că am putut să plătesc cei 26 de lei cu cardul.

Interfață plasare comandă

Interfață plasare comandă

După ce alegi strada dorită, harta va afișa toate mașinile Speed Taxi din zonă. Mă ajută de fiecare dată GPS-ul pentru localizare corectă. Dacă aș fi nevoit să adaug manual denumirea străzii și numărul ar fi un chin. Câteodată nimerești semnal slab la GPS iar tu te poziționezi pe o stradă a cărei denumire nu ai de unde s-o iei, dar nici numărul acesteia.

S-a întamplat să găsesc mașină cu Speed Taxi chiar și de sărbători, atunci cand toate sunt trase pe dreapta sau au rezervare.

Interfață mesagerie comunicare client/șofer

Speed-Taxi-pentru-transport-public-prin-Bucuresti_ii

Dacă vrei să vorbești cu șoferul prin chat, pentru câteva detalii despre coordonare, nu vei putea să scrii nimic, are doar 2 mesaje predefinite fără sens, puse acolo mai mult sa te enerveze. Ce-o fi fost în capul lor de nu au lăsat un chat liber pentru comunicare.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.