Dezvoltare

decembrie 25, 2018 la 12:57 am

Statistici în timp real despre lumea în care trăim

Statistici în timp real despre lumea în care trăim

Ca de obicei, la fiecare sfârșit de an se trage linie și se studiază cifrele în reprezentări grafice. O analiză în două direcții, dacă este cu plus … este creștere economică sau profit, dacă este cu minus … este scădere economică sau activitate comercială cu pierderi. Un raționament banal, tipic unei idei evoluționiste bazate pe criterii financiare.

Îmi place să analizez diferite statistici, tot felul de măsurători despre lumea în care ne înconjoară, însă cu greu putem avea acces la astfel de informații.

De exemplu, mi s-ar părea interesant să aflu de cate ori își taie unchiile un om într-o viață și cât timp pierde pentru această activitate. Sau … de câte ori, o femeie, își dă prin păr cu pieptănul pentru a-și aranja părul.

Multe dintre aceste măsurători pot fi considerate relative, însă estimari aproximative se pot face.

Cu acestă idee am plecat la căutat pe Google site-uri care să-mi ofere niște statistici interesante despre realitatea în care coexistăm.

Tocmai ce ziceam, nu este ușor să găsești ceea ce cauți. Cuvintele cheie te trimit către site-uri fără conținutul dorit. Și totuși perseverența a dat roade.

Worldometers.info este site-ul cel mai bine structurat, din toate cele vizualizate, oferind statistici de real interes. Categoriile alese prezintă măsurători în timp real despre lumea în care trăim. Avem posibilitatea să vizualizăm rapoarte despre populația globului, indici economici, mediul digital, ecosistem, resurse, alimentație, sănătate, etc.

Probabil că vă întrebați cum poate fi posibil acest lucru !?

Conținutul statisticilor oferit în timp real pe site-ul www.worldometers.info este o estimare calculată pe baza unui algoritm ce procesează date primite de la cele mai renumite organizatii și instituții de statistică din întrega lume.

Dacă și ție îți plac statisticile și ai găsit site-uri similare care merită recomandate, nu ezita să lași link-ul site-ului în secțiunea de comentarii de mai jos.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.