Personalități

noiembrie 9, 2017 la 1:46 am

Steven Sasson, inventatorul aparatului foto digital – 1975

Steven Sasson, inventatorul aparatului foto digital -1975

Astăzi, Canon și Nikon, sunt mărcile care reprezintă cel mai bine industria aparatelor foto digitale. Aceste companii au văzut oportunitatea tehnologiei digitale. Nu au renunțat la tehnica de fotografiere clasică, și au continuat în paralel să dezvolte și să producă aparate foto ale viitorului.

De regulă, în industria tehnologică, brevetul de invenție este o garanție a succesului financiar pentru persoana sau compania care îl deține.

Primul aparat foto digital din lume cu înregistrare pe casetă audio – 1975

Primul aparat foto digital din lume cu înregistrare pe casetă audio - 1975

Se pare că există și excepții, așa cum s-a întâmplat și cu renumita marcă Kodak, cea care datorită inginerului Steven Sasson ar fi putut să fie una dintre companiile de top din industria fotografică alături de Canon și Nikon.

Ce ia determinat pe directorii de la Kodak să comită o asemenea greșeală, nimeni nu poate înțelege. Pe vremea aceea Kodak era o companie dominantă pe piața americană de profil.

Steven Sasson, 24 de ani, angajat într-un departament de cercertare, a prezentat oficialilor Kodak prototipul primului aparat foto digital din lume. Aceștia din urmă, erau convinși că o asemenea idee nu ar putea înlocui vizualizarea fotografiilor pe hârtie în locul unui ecran de televizor sau monitor.

Prima imagine digitală afișată pe ecranul unui televizor Sony cu tub

Prima imagine digitală afișată pe ecranul unui televizor Sony cu tub

Deabia după 18 ani, Kodak a făcut pasul în era digitală. Prea târziu, clienții au penalizat reputația unei companii cu tradiție, și astfel din lipsă de produse competitive, 2012 a fost anul în care compania Kodak a declarat falimentul.

Ceea ce Steven Sasson a brevetat nu a rămas neexploatat de oamenii vizionari. Astăzi suntem bucuroși că datorită tehnologiei digitale putem explora universul nemărginit al realitații în care existăm.

De la primul aparat foto digital de 3.5 kg, care fotografia în alb/negru la o rezoluție de 0.01 megapixeli, înregistrată pe o casetă audio magnetică, am ajuns astăzi să fotografiem cu un aparat foto cu o greutate de sub 1 kg, imagini color cu o rezoluție de peste 50 megapixeli stocate pe un card de memorie cât mărimea unei unghii.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.