Gastronomie Sănătate

iunie 20, 2016 la 9:26 am

Suc natural 100% din mere de Itești fără adaos de apă, zahăr sau conservanți

Suc natural 100% din mere de Itești fără adaos de apă, zahăr sau conservanți

Pe lumea asta există un lucru pe care nimeni nu-l poate uita, copilăria. Cu șotiile, cu genunchi juliți, cu mirosurile și cu gusturile ei.

Cu pielea înegrită de soare și de colb în fiecare vară și cu ierni toarse de pisici lângă sobă. Și cu mere, coapte în sobă să-ți gâdile nasul a praf de scorțișoară. Sau abia culese și culcate în lăzi căptușite cu fân sau ghemotoace de hârtie. Sau ascunse în sân când abia au dat în pârg. Și copacii, copacii aceia cu flori albe, printre care am spus secrete vântului sau sub care am furat primul sărut.

Flori de măr

Flori de măr

Departe de zgomotul și poluarea din oraș, în tihna comunei Itești, la 15 km de orașul Bacău, merii rodesc aici de aproape 30 de ani.

Fără modificări genetice, să iasă fructele mai mari și mai rezistente, merele de Itești au tot ce le trebuie să dea un pârg de sănătate: soare, apă, oameni care să le îngrijească și să le culeagă atunci când sunt rumene.

Merele din livezile din Itești sunt merele pe care ai vrea să le ai în permanență în casă, să le ronțăi citind o carte sau uitându-te la un film, să le strecori copiilor în ghiozdan ca și gustare, să le faci gem ori compot, să le amesteci cu biscuiți sau să le pui în plăcinte.

Din păcate, consumatorul nu va știi niciodată dacă merele cumpărate de la supermarket sunt de Itești, sau alt soi cu tradiție, nu vei știi nici măcar dacă sunt românești sau nu. Va depinde de noi ca consumatori să fim mai pretențioși, să ne rafinăm gusturile și să preferăm produse de calitate cu tradiție românească.

Deși există atâtea posibilități, producătorul a vrut să le păstreze prospețimea, să nu piardă nimic din savoarea lor dulce-acrișoară, să le rămână acea culoare aurie a miezului de măr abia mușcat.

Au vrut să poată fi savurate indiferent de anotimp, să aibă miros de floare și de fruct în același timp, așa s-a născut sucul proaspăt și natural din mere de Itești.

Ambalare în pungă de plastic cu folie sterilă

Ambalare în pungă de plastic cu folie sterilă

Sucul din mere de Itești este un produs natural românesc obținut printr-un proces tehnologic de presare la rece, fără adaos de apă, fără adaos de zahăr și fără conservanți.

Sloganul “încearcă-l și ai să-l iubești!” l-am citit pe ambalaj după primul pahar consumat din acest suc de mere, aveau dreptate, este dragoste la prima degustare.

În pahar, sucul are un aspect tulbure natural, cu un miros parfumat de măr proaspăt taiat de cuțit și un gust irezistibil și răcoritor. Păstrat la rece, este ispită pentru zilele toride de vară.

O băutură ușor alcoolizată și răcoritoare este cidrul, care este realizat prin fermentația merelor. Să regăsim pe rafturi cidru din mere de Itești de o acceași calitate ca fresh-ul de mere este de dorit.

Sucul din mere de Itești

Sucul din mere de Itești

Sucul de mere de Itești poate fi găsit pe rafturile din supermarket-uri sau online de pe site-ul producătorului.

Modalitatea de ambalare și păstrare Poush Up este o metodă nouă care constă într-o pungă sterilă din folie protejată cu un film metalizat și prevăzută cu un robinet. Metoda de ambalare Poush Up este superioară altor metode de ambalare deoarece asigură protecție împotriva microorganismelor și bacteriilor, și nu permite oxidarea sucului prin contact cu aerul, punga fiind flexibilă, comprimându-se pe măsură ce sucul este consumat.

Baza de jos a recipientului nu este tocmai stabilă pentru a fixa punga în momentul în care vrei să apeși pe robinet. Iar când punga incepe să se golească devine incomod de utilizat robinetul. Poate o bază mai solidă în partea de jos a pungii ar rezolva această problemă.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.