Tehnologie

martie 4, 2016 la 9:30 pm

Switch KVM ATEN CS22U cu două porturi USB și conectare VGA

Switch KVM ATEN CS22U cu două porturi USB și conectare VGA

Un switch KVM este un dispozitiv hardware ce permite utilizatorului să controleze mai multe calulatoare de la un singur monitor, mouse și tastatură.

Termenul de KVM vine de la prescurtarea termenilor keyboard, video și mouse. La un KVM se pot conecta două sau mai multe stații de lucru, iar la modelele mai noi se pot adăuga suplimentar dispozitive prin conectare USB și audio.

KVM-urile sunt des utilizate de către administratori în unități data center pentru comutarea rapidă de la un server la altul fără a mai fi nevoie de cuplare/decuplare monitor, mouse și tastatură de la o stație la alta.

Un astfel de echipament te ajută să salvezi spațiu la locul de muncă și timp prin eliminarea unor operațiuni de conectare a perifericelor cu rol de comandă.

Cel mai bine afli despre cum funcționează un dispozitiv de interconectare atunci când îl testezi.

Ajungi să te saturi să conectezi monitor, mouse și tastatură de fiecare dată când trebuie să verifici un calculator. Ai uitat mouse-ul în biroul alăturat, ia mouse-ul de la PC-ul tău, revi la PC-ul tau și afli ca mouse-ul este pus la PC-ul de mai devreme. Și tot așa un du-te vino permanent cu perifericele de comandă.

Vechiul KVM Edimax a fost o pacoste, niciodată nu s-a conectat cum trebuie când am avut nevoie, brand-ul nu m-a dezamăgit la categoria echipamente de rețea, tocmai de accea am ales inițial Edimax dar am ajuns cu el la garanție în cele din urmă.

Modelul ATEN CS22U m-a scăpat de multe bătai de cap. Este un KVM de dimensiuni mici, robust și nu necesită alimentare la priză. Pe lateral KVM-ul prezintă două porturi USB pentru mouse și tastatură și un port video VGA, iar la celălalt capăt două cabluri lungi de 90 cm cu câte două mufe USB și cate un port VGA pentru conectare stație.

Schema tehnică de conectare a KVM-ului ATEN CS22U

switch-kvm-aten-2-port-usb-remote-selector-schema

Pe partea superioară a echipamentului sunt prezente două leduri pentru a indica portul activ prin culoare verde. Comutarea se realizează instant cu ajutorul unui buton remote conectat la baza KVM-ului printr-un fir lung de aproximativ 1.8 m.

Pentru că nu necesită alimentare suplimentară și pentru că este mic, poate fi foarte ușor transportat în geantă pentru a putea fi utilizat la birou sau acasă.

Eferă suport plug-n-play multiplatform, Windows, Mac, Sun și  Linux, astfel, poate fi folosit cu încredere de tehniciernii care oferă suport hardware pentru platforme cu diferite sisteme de operare. De asemenea, calitatea semnalului video este suportată pentru rezoluții de până la 2048 x 1536 px.

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.