Social Turism

octombrie 27, 2016 la 8:52 pm

TAROM intră în restructurare și aduce o flotă nouă de avioane din hartie

TAROM intră în restructurare și aduce o flotă nouă de avioane din hartie

Din nou apare în topul știrilor compania națională de transport aerian Tarom. Nu-i așa că-ți vine să râzi ? Tarom este pe bune o companie aeriană rău de tot.

Compania Tarom are pierderi financiare de 8 ani. Cine are tupeu să zboare cu o companie aeriană care are pierderi ani la rând ? Dar cine susține aceste pierderi și de ce le are ? Fiind o companie de stat fiecare român care plătește taxe la stat susține cu o cotă parte cheltuielile și administrarea deficitară a acestei companii.

La cât am cotizat cu toții pentru acoperirea pierderilor din aceasta companie, ar trebui să primim gratuit măcar o călătorie dus-întors pe teritoriul țării. Aș oferi acest cadou mai departe unui demnitar corupt al sistemului, măcar așa se face dreptate.

Imediat ce apar știri negative despre Tarom, figuri importante din sistem anunță de urgență restructurări și reorganizări masive ale companiei.

Păi ce restructurări să mai faceți măi !? industria aeronautică românească stă la nivelul gazonului de mai bine de 25 de ani. Fără o bază industrială care să susțină această ramură a transporturilor, Tarom-ul va umbla în derivă până la falimentul total al acestei mărci.

Compania Tarom în picaj

Compania Tarom în picaj

Pe site-ul companiei, Tarom își prezintă flota, cele 22 de aeronave cu care poți să joci ruleta rusească. O companie ca Tarom care poartă acest nume din anul 1954 este depășită de compania ungurească Wizz Air, care este înființată în anul 2003 și care are o flotă de 68 de aeronave.

Mi-a atras atenția aeronavă AIRBUS A310-325. Același model de aeronavă, zborul 371 al Tarom avea să se prăbușească în 1995 lângă Balotești, pe atunci eram elev în clasa X-a a Liceului de Aeronautică Henri Coandă.

Ce am învățat la școală a fost că zborul cu avionul este cel mai sigur, până în momentul în care intră în picaj necontrolat, mai departe totul se desfășoară exact ca un avion de hârtie lansat într-o ploaie torențială.

Și nu ar fi avioanele de vină, cele mai multe accidente sunt cauzate de erorile umane de pilotaj și echipele tehnice de la sol ce verifică și recondiționează aeronavele.

Dacă am fi o țară cu un istoric oarecare în domeniul aeronautic am putea spune că la acest capitol nu putem emite pretenții, rămânem visători la bicicleta cu aripi. Traian Vuia, Aurel Vlaicu și Henri Coandă sunt pioneri ai aviației române și mondiale iar acum noi avem o industrie aeronautică rușinoasă.

În 1906 Traian Vuia realiza primul zbor din lume cu un aparat autopropulsat mai greu decât aerul, și tot el a fost cel care a pus bazele principiului de funcționare al elicopterului pe care il știm astăzi.

Haideți să ne uităm astăzi la noi ca națiune, unde ne poziționăm la nivel mondial în industria globală a aeronauticii. Suntem în picaj de foarte mulți ani și tot atât ne va lua să ne ridicam, dacă se va mai putea.

Hale de construcție și recondiționare aeronave

Hale de construcție și recondiționare aeronave

Nu am fi singura țară care înstrăinează companii naționale din domeniul producției aeronautice și a transportului aerian. Și asta pentru că nu există oameni capabili și binevoitori să realizeze performanță la locul de muncă.

Compania Tarom este în subordinea Ministerului Transporturilor, mai rău nu se putea. Deci, avem domeniul rutier, feroviar, naval și aerian controlate de Ministerului Transporturilor. Toate acestea fiind servicii de transport de importanță națională.

Domeniul rutier este la pământ, la fel cel feroviar și naval, ce pretenții mai putem emite de la domeniul aerian atâta timp cât aceste domenii sunt administrate de oameni incapabil care ocupă funcții de conducere numite politic. Este ca și când ai pune un pilot de aeronavă să conducă un cargo maritim.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.