Social

august 8, 2016 la 10:03 pm

Tinder, aplicație online pentru a lega prietenii și relații emoționale

Tinder, aplicație online pentru a lega prietenii și relații emoționale

Folosești aplicația Tinder pe telefonul tău mobil !? Păi de ce? Ai idee pentru ce a fost creată această aplicație?

Băieții știu la ce folosește Tinder. Oare fetele știu? La instalarea aplicației, scrie inteligibil, aplicație de socializare pentru a cunoaște prieteni noi și a lega relații emoționale, cam atât, altfel îți pierzi timpul cu iluzii despre tine în ochii altora.

Mi-am înstalat Tinder prin anul 2014, odată cu achiziționarea unei palete de telefon inteligent HTC care era atât de mare încât trebuia să-l scot din buzunar în momentul în care doream să mă așez pe scaun. L-am schimbat după două săptămâni cu un telefon de dimensiuni normale. HTC-ul a rămas prin casă pe post de tabletă pentru a testa tot felul de aplicații noi.

Tinder a fost instalat ca multe alte aplicații de curiozitate, afli ce este mai nou în domeniul tehnologic, probabil defect profesional. Nu i-am intuit din prima întrebuințarea odată ce există Facebook-ul, omniprezent în socializare. Dar am înțeles, mi-a adus aminte de aplicația mIRC, unde puteai să chat-uiești pentru a lua o întâlnire.

Era o emoție, simpatizai cu cineva pe mIRC fără să ai confirmarea datelor personale și fără poze. La întâlnire dădeai cu ochii de cineva, fără să știi cum arată sau cum interacționează, era un joc emoțional atât de rapid încăt trebuia să te adaptezi, prima și ultima întâlnire, rămânem prieteni și vedem ce se mai întâmplă sau dragoste la prima vedere. Parcă seamănă cu Tinder, nu-i așa?

Din 2014 și până acum Tinder este înstalat tot mai des de utilizatori români. N-am zis că cei care-l instalează știu și la ce folosește. Aici este dilema, ce faci cu o aplicație care este creată în mod special pentru a lua o întalnire în aria ta de acoperire cu o persoană care la prima vedere îți place și ai vrea să interacționezi.

De ce să ții în telefon o aplicație cu care să-ți etalezi pozele cu cățelul, purcelul, cu prietena cea mai bună, cu iubițelu’, și după aia arunci un crac dezvelit sau un decolteu pronunțat, completezi textual cu citate inteligente și fraze superficiale de-ți vine să dai cu bâta-n baltă, și cam atât, nu se merge mai departe, socializarea este virtuală electronic dar se pare că și psihologic.

Interfața de mesagerie Tinder

Interfața de mesagerie Tinder

Înainte nu găseai pe nimeni conectat la Tinder, trebuia să setezi parametrii de geolocație pe o rază de 50 km să apară ceva în listă.

Mă sună pe Skype un prieten din America. “El: Ce faci omule ? / Eu: pe Tinder ? / El: îți cauți gagică ? / Eu: nu. / El: pă-i și atunci ? / Eu: unde te crezi mă aici în America ? / El: frate, dacă mă prinde nevastă-mea cu Tinder iese scandal mare. / Eu: te cred, dar dacă vi în România o să ne găsim într-un bar la o bere, unde ai să constați că este plin de hăndrălăi cu capul în telefon căutând după fericire pe Tinder, într-o țară unde demografic femeile sunt mai multe ca bărbații. Practic, cel puțin o femeie în România este singură cuc, căutându-l pe misteriosul perfect din filmele americane.

Toate aceste evenimente mă scot din calcul, am o relație stabilă și fericită încă din antichitate cu zeița Afrodita cu care am trei copi color față-verso. Nu vreau să fiu înțeles greșit, este doar o constatare aparte a evenimentelor sociale, și mă gândesc cu tristețe cum urmașii dacilor sunt chinuiți de sufletele lor pereche acum în era tehnologiei când totul este la o apăsare de deget pe un ecran tactil.

Cupidon face malpraxis.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.