Media Tehnologie

februarie 12, 2016 la 8:24 pm

Tineri stagiari în prima săptămână la Google

Google Labs

Zilele trecute am ieșit cu colegii de muncă la o bere. O mini întâlnire de echipă. Din zumzetul localului aud de la o masă alaturată o încadrare profesională atipică pentru aceste vremuri.Ruda mea de gradul … a fost profesor de pedagogie“. Știința care se ocupă cu dezvoltarea sistemului de învățământ !?

Adică această specialitate a pus la punct sistemul de învățământ actual în care copiii și adolescenții din această țară se pregătesc pentru viitorul lor profesional.

După 16 ani de școlarizare în această țară am aflat că pedagogii sunt cei care ne țineau și câte 7 ore la scoală, plus încă vreo 2-3 ore acasă pentru teme. Cred că puteam să facem școala și în ture de 12 cu 24.

Când mă gândesc câte ore de matematică am facut la școală, și cât de puțin îmi folosește acum matematica în viață, îmi pun un mare semn de întrebare despre cum gândesc acești oameni sistemul de învătământ.

Nu spun că nu este bine să faci matematică, este o materie de bază în dezvoltarea individului pentru anumite profesii. De de ce mă chinui pe mine cu analize matematice în liceu când mie îmi place pictura sau tenisul. Unde mai pui că după atâta școală nu ai siguranța unui loc de muncă asigurat.

Mate, fizică, chimie cu nici un rezultat în economie

Vei ajunge să te duci la forțele de muncă să depui documentele pentru șomaj.

Cunosc oameni care au terminat facultatea de matematică și de atunci nu au mai folosit măcar o dată un radical în viața de zi cu zi.

Mă întreb ce sistem de învătământ ar trebui să urmăm și noi în România astfel încât să ne găsim stagiari într-un asemenea loc precum Google.

Am urmărit cu atenție ce spun cei 4 stagiari și am rămas impresionat. Nici unul dintre ei nu au terminat facultăți precum Politehnica sau alte universități tehnice în care meritul suprem este să înveți să tocești fară nici un fel de practică și exercitiu didactic.

Dragi pedagogi aveți multe de învățat din lumea nouă.

Videoclip intership Google Labs

Un comentariu

  1. Pingback: Infrastructura din interiorul unui data center Google - Blogoteca.eu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.