Auto-moto

ianuarie 10, 2018 la 2:37 am

Toate vehiculele cu combustibili fosili vor dispărea în următorii 10 ani

Toate vehiculele cu combustibili fosili vor disparea în următorii 10 ani

Toate vehiculele cu combustibili fosili vor dispărea în următorii 10 ani. Spun studiile care arată că viteza cu care evoluția tehnologică avansează, dezavantajează total climatul politic actual care sprijină marile companii petroliere și auto.

În maxim 10 ani nici un autoturism, autobuz sau tir cu motoare diesel sau benzină nu se vor mai putea vinde. Toată piața de transport terestru va trece pe motoare propulsate electric, va duce la prăbușirea prețurilor pentru țiței și industria petrolieră.

Suntem pe cale să asistăm la una dintre cele mai importante și profunde schimbări în ceea ce privește istoria transportului. Noul camion electric, Tesla Semi, vine să confirme aceste estimări.

Majoritatea vor înlocui mașinile cu combustie internă pe mașini electrice care sunt de 10 ori mai economice financiar, cu zero emisii, și o durată de viață estimată la 1.5 milioane de kilometri.

Doar nostalgicii se vor agăța de un vechi obicei, de dragul timpurilor ce au trecut. Va deveni tot mai greu să găsești o stație de benzină. La fel și piese de schimb sau pe oricine la un colț de stradă care să fixeze cele 2000 de piese în mișcare care permit motorului cu combustie internă să funcționeze. Comercianții din acest segment vor disparea până în anul 2030.

Viitorul auto este electric cu zero emisii

Din ce în ce mai multe orașe moderne vor interzice vehicule care poluează. Valoarea mașinilor de mâna a doua va scădea. Probabil că taxele pentru deținerea unui astfel de autovehicul vor fi așa mari încât vei fi nevoit să renunți.

Prețul țițeiului va ajunge la 25 dolari pe baril. Forarea la adâncime pentru zăcăminte petroliere nu va mai fi viabilă. Țări precum Scoția, Rusia, Arabia Saudită, Nigeria, Venezuela vor avea probleme legate de extracția și prelucrarea acestor zăcăminte.

Este o amenințare serioasă pentru industria auto americană, nemțească, chiar și pentru cea asiatică. Vor avea de ales, între producția de autovehicule electrice care să le aducă un profit redus, sau variante de servicii complete cum ar fi Uber și Lyft.

Noile generații de mașini vor fi calculatoare pe roți. Silicon Valley este locul unde se petrece acțiunea în noua industrie auto, nu Detroit, Wolfsburg sau Toyota City.

Punctul critic va sosi în 2-3 ani, pe măsură ce tehnologia de producție a bateriilor va depăși o autonomie de 350 km la o singură încărcare. Moment în care mașinile electrice vor scădea la prețul de 30.000 de dolari, iar până în 2025 sub prețul de 20.000 dolari pe bucată.

De aici mai departe … mai este doar un pas până când îți vei putea permite o mașină electrică la un pret de 10.000 dolari care nu poluează, cu taxe și costuri de întreținere mici.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.