Auto-moto Ecologie

martie 28, 2018 la 10:59 pm

Top mașini electrice ce pot fi cumpărate din România în 2018

Pot spune că dețin o mașină “hybrid”, dacă acesta este cuvântul care definește un autoturism cu diferite motorizări ce propulsează o mașină economic și cu noxe cât mai mici.

Motorul mașinii mele folosește benzină, dar este ajutat și de o instalație GPL care reduce cheltuielile de combustibil și în același timp emisiile de CO2.

Aș putea spune că mașina mea merge cu apă, sau chiar mai ieftin. Un litru de gaz costă 2.41 lei. Dacă vreau să-mi cumpăr apă, pentru 1L de apă minerală Aqua Carpatica dau 2.07 lei, iar dacă vreau să-mi cumpăr apă minerală Vittel, trebuie să plătesc pentru 1L = 4.63 lei. Cam cât este și 1L de benzină.

Mașina viitorului nu va fi una hibridă. Este de înțeles că această hibridizare auto nu este decât o tranziție de la motoarele cu combustie internă la cele pe curent cu zero emisii.

Am văzut în traficul bucureștean o dubă pe care scria Nissan e-NV200. Am intrat pe site-ul Nissan România să citesc despre specificațiile acestei dube, se pare că deocamdată ei nu vând mașini electrice.

Nissan e-NV200 este adusă de o companie care dezvoltă o rețea de stații pentru alimentarea mașinilor electrice în București și alte localități.

În fiecare an la salonul CES (Consumer Electronics Show) se dă startul inovațiilor digitale. Anul 2018 a adus și un număr neașteptat de mare de autoturisme electrice complet computerizate.

Și dacă cei de la Renovatio au început să investească în stații de alimentare electrică pentru mașini, am fost curios să aflu ce mașini electrice îmi pot cumpăra din România și care sunt producătorii care prezintă astfel de mașini pe site-ul lor oficial.

Dacă Renault este lider, prezent cu două mașinii electrice pe piața românească, nu putem spune același lucru despre companii precum Mercedes, Volvo, Honda, Toyota, Ford … ș.a.m.d.

1. Renault Twizy / autonomie 100 km / preț de pornire – 11.000 €


2. Smart Fortwo / autonomie 150 km / preț de pornire – 18.000 €


3. Renault ZOE / autonomie 300 km / preț de pornire – 31.000 €


4. Kia Soul EV / autonomie 200 km / preț de pornire – 33.000 €


5. Volkswagen e-Golf / autonomie 300 km / preț de pornire – 37.000 €


6. BMW i3 / autonomie 230 km / preț de pornire – 38.000 €

Dacă prețurile vi se par mari, nu uitați de Eco-Bonus Remat Plus în valoare de 9.574 €. Ofertă valabilă privind programul de reducere a emisiilor cu efect de seră prin promovarea vehiculelor nepoluante.

Prin programul de stimulare a înnoirii parcului auto Remat Rabla Clasic, puteți beneficia în plus de 1.383 €. Cu un pic de noroc, prin programul Rabla 2018, cele două bonusuri pentru reducerea emisiilor de carbon vă poate aduce o reducere considerabilă pentru o nouă mașină electrică.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.