Umor

mai 12, 2017 la 9:41 am

Trei milenii de umor – episodul 5

Trei milenii de umor

Control oftalmologic

După ce-a consultat pacientul, oculistul îi spune :

– Trebuie să eviți băutura. Alcoolul slăbește substanțial vederea.

– Atunci eu sunt o fericită excepție. Dacă beau vreo două-trei sticle de vin încep să văd chiar dublu !


Război în toi

Trupele revoluționare conduse de Bem au înconjurat Mediașul. Aflată într-un loc strategic de importanță vitală, o companie era decimată de obuzele inamicului. Maiorul care comanda compania a trimis un curier călare la cartierul general, ca să-l întrebe pe Bem ce-i de făcut. Răspunsul eminentului militar a fost :

– Spune-i maiorului să rămână în acel loc cu compania până va mai avea doar doi oameni. Atunci unul va apăra poziția, iar cel de-al doilea să-mi aducă trista veste !


Unde mergi ?

Pamfletar temut, ironic și spiritual, Henri Rochefort avea o aversiune declarată împotriva denumirilor acordate unor proprietăți în stațiunile de vilegiatură. Trecând cu mașina prin fața unei vile, Rochefort a făcut semn celor trei amici ai săi să oprească. Ziaristul a sunat și a apărut o doamnă :

– Bună ziua, madame, a spus Rochefort. Eu mă duc în vacanța aceasta la St. Malo, iar prietenii mei pleacă, unul la Cannes, altul la Bayonne și ultimul se mulțumește cu Gris-Nez.

– Bine, domnule, a apucat să zică proprietara vilei, dar ce mă interesează  unde plecați ?

– Scuzați-ne, dar am văzut că vila dumneavoastră se numește “Quo vadis ?” și am crezut că țineți să aflați încotro plecăm fiecare !


Arta stilului baroc

Pictor al epocii barocului târziu, artist seducător ca formă, dar puțin original în pânzele sale, Carlo Maratti cerea prețuri foarte mari pe execuțiile tale. Puternicii Romei i-au repoșat de nenumărate ori acest lucru, dar pictorul le-a răspuns senin :

– Lumea a rămas datoare marilor artiști, a acelora care m-au precedat. Tablourile lor s-au plătit cu mult sub valoarea adevărată. Ca moștenitor al artei lor nobile, eu sunt îndrepățit să încasez aceste datorii.


Plimbare în parc

Nepoata din provincie a venit la rude. Mătușa îi încredințează nepoatei copilul ca să-l plimbe în parc. La întoarcere, mama se repede să-și sărute unica și scumpa odraslă. Ridică grătarul căruciorului și dă un țipăt.

– Acesta nu-i copilul meu !

– N-ai spus tanti, zice nepoata cu mult calm, să-l schimb dacă se udă ?


Atitudine consecventă

– Tată ce înseamnă de fapt “consecvent” ?

– Consecvent, dragul meu, înseamnă : azi așa și mâine așa și nu azi așa și mâine așa !

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.