Sport

noiembrie 20, 2016 la 11:10 pm

Trei sporturi spectaculoase mai puțin cunoscute

Trei sporturi spectaculoase mai puțin cunoscute

Sportul este o activitate fizică recreativă, practicată în competiții organizate de asociații sportive devine o atracție pentru public. Astfel de evenimente sportive atrag tot mai mulți simpatizanți generând turnee naționale și internaționale de real interes.

Unele sporturi au ajuns să aibă competiții extrem de strânse între echipele concurente încât dorința de performanță poate reduce gradul de spectaculozitate. Sunt însă sporturi mai puțin cunoscute care oferă competiții remarcabile când miza este divertismentul total.

În baschet cea mai spectaculoasă execuție este slam dank-ul, datorită calităților fizice sportivii reușesc să marcheze la coș prin săritură introducând mingea direct prin inel. Procedeul acrobatic de execuție al fiecărui slam dank este urmat de exaltarea spectatorilor ceea ce face ca fiecare execuție să fie extrem de spectaculoasă.

Slamball este un fel de baschet dar jucat cu câte patru trambuline amplasate în zona fiecărui inel de baschet. Regulile jocului slamball sunt asemănătoare jocului de baschet însă multe elemente tehnice sunt eliminate pentru a face loc execuțiilor spectaculoase de a înscrie coșuri prin slam dunk.

Slamball a devenit popular în țările asiatice unde statura mică a populației făcea imposibilă această practică. Acum datorită trambulinelor jucătorii sunt propulsați la înălțimi inumane de unde pot executa acrobații uimitoare pentru marcarea la coș prin slam dunk.

Videoclip slamball

Știm despre fotbalul european, despre fotbalul american care seamănă cu rugbyul, dar nu știm despre fotbalul australian care este un mix între fotbal, rugby și baschet.

Seamănă cu fotbalul european pentru că trebuie să lovești mingea ovală ca de rugby pentru a marca puncte, dar nu tragi la o poartă cu plasă, ci încerci să nimerești printre cele doua buturi centrale la fel ca la rugby. Seamănă cu fotbalul american și cu rugbyul pentru că este un sport de contact dar fără echipament suplimentar de protecție, pentru că mingea este pasată prin același procedeu și pentru că mingea este ovală. Seamănă și un pic cu baschetul pentru că nu ai voie să alergi cu mingea în mână mai mult de 15m. Acum imaginațivă ce îndemânare au deprins acești jucători, reușind să bată de pământ o minge ovală de parcă ar fi o minge rotundă.

Acești jucători imenși ca cei de pe terenul de baschet, pot aplica placaje ca un rugbyst și pot alerga ca un atlet cu rezistența unui jucător de fotbal. Toate aceste abilități se desfășoară pe o suprafață de joc mai mare decât orice sport de câmp. Chiar și forma terenului este ovală, poate avea o lungime între 135–185 m și o lățime de 110–155 m.

Videoclip fotbal australian

Dacă fotbalul australian are și o ligă feminină, americanii s-au gândit că ar fi bine să aibă și ei o ligă feminină de fotbal american dar în lenjerie, vorbim despre Legends Football League (LFL) înfințată în anul 2003.

Poate nu vă vine să credeți, dar aceste sportive sunt adevărate amazoane, cu lenjeria îți fură ochiul, cu umărul îți aplică un contact corporal nemilos.

Regulile jocului sunt similare cu cele ale competițiilor de fotbal american indoor, fiecare echipă având în componență șapte jucătoare pregătite să dărâme tot ce le stă în cale pe toată lungimea terenului de 45 m.

Videoclip fotbal american feminin în bikini

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.